Zo ontmasker je een leugenaar

Zo ontmasker je een leugenaar

In de Stadsbibliotheek stond dinsdagmiddag alles in het teken van liegen. Mirjam Pels van de LeugenAcademie gaf een kijkje in de geheimen van het ‘lezen’ van je gesprekspartner.

Liegen is volgens Pels te onderscheiden in verschillende methoden. “We werken met non-verbale communicatie en met micro-expressies, taalpratonen en detectie in geschrift. Wij noemen het 3D waarheidsvinding, dat geeft je een sneller inzicht in de persoon die tegenover je staat.”

Een leugenaar ontmaskeren is dan ook niet makkelijk. Zeker niet omdat één teken, geen teken is volgens Mirjam Pels. Bovendien liegen we wat af op een dag.

“Met alle gelegenheidsleugentjes voelt heel veel niet als liegen, terwijl het wel leugens zijn. Bijvoorbeeld het lachen in de wandelgangen om iemand te groeten en je trekt na het passeren meteen weer een normaal gezicht. Dat is ook een vorm van beleefdheid, maar wel een leugen.”

 

Mirjam Pels geeft doorgaans geen tips over hoe je het beste kan liegen, maar wilde voor de camera van RTV Dordrecht een uitzondering maken. “Je kan het beste een stukje van de waarheid in je verhaal stoppen. Dus bijvoorbeeld bij de Douane zeg je dat je 20 kilo coke bij je hebt, en daarbij begin je te lachen. Dan zet je ze op het verkeerde been, maar stel je voor dat je wel coke bij je hebt.”
1xbet Azərbaycan

Content In Bukmeyker Kontorunun Və Kazinonun Üstünlükləri Və Mənfi Tərəfləri* Thoughts On “1xbet Az Yükle: Qeydiyyat Və Subyektiv Hesabınıza Giriş”

Lees meer »